Het vrouwenteam van FC Twente is zeker van voortbestaan ANP

Dinsdag veroverden ze de landstitel en een dag later is er opnieuw goed nieuws voor de vrouwen van FC Twente. De ploeg leek het slachtoffer te worden van de financiële problemen bij de club, maar woensdag is officieel de stichting opgericht waardoor het vrouwenvoetbal bij FC Twente een doorstart kan maken.

Er gaat wel bezuinigd worden op de technische en medische staf, maar de doorlopende contracten van de speelsters worden gerespecteerd. Volgens bemiddelaar Yme Drost, die de afgelopen weken onderzoek deed naar de levensvatbaarheid van zo'n stichting, hoeft de ploeg daardoor sportief geen stap terug te doen.

FC Twente trekt zijn handen niet helemaal van het vrouwenvoetbal af en draagt vanaf volgend seizoen 100.000 euro bij. In totaal wordt de begroting van de Stichting FC Twente Vrouwen 700.000 euro. Dat bedrag is nog niet helemaal gedekt, maar het contract met hoofdsponsor Roetgerink Mode is al wel met een jaar verlengd. De verwachting is dat het resterende bedrag snel ingevuld zal worden. 

STER reclame