NOS
NOS Voetbal

Feyenoord één Europees duel zonder publiek

Feyenoord moet het eerstkomende Europese bekerduel zonder publiek afwerken. De UEFA heeft de Rotterdammers gestraft met in totaal twee wedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord gaat het vonnis nader bestuderen en beraadt zich op vervolgstappen.

Feyenoord moet van de UEFA één Europees duel zonder publiek spelen wegens het racistische gedrag van de fans in de wedstrijd voor de Europa League tegen AS Roma. Tijdens de wedstrijd werd onder meer een opblaasbare banaan het veld opgegooid. Tevens moet de club daarvoor een boete van 50.000 euro betalen.

Vuurwerk

De UEFA legde Feyenoord ook een voorwaardelijke straf op van één Europees duel zonder publiek wegens het afsteken van vuurwerk, het op het veld gooien van voorwerpen en het blokkeren van de trappen door de aanhang. Ook hiervoor kreeg de club een boete van 50.000 euro.

Feyenoord wil nog niet reageren op de straf van de UEFA. "We hebben een uitgebreid verhaal van de UEFA gekregen. Daar gaan we eerst in duiken. We kunnen er nu nog niet op ingaan", liet een woordvoerder van de club weten.

Eerder zonder publiek

Feyenoord speelde in september 2005 ook al een Europees bekerduel zonder publiek. Destijds vond de wedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup tegen Rapid Boekarest plaats achter gesloten deuren. Dat was het gevolg van ongeregeldheden een seizoen eerder in het thuisduel met Sporting Lissabon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl