Indiërs wachten op het vliegveld van Kathmandu op een vlucht naar huis
NOS Nieuws

Chaos op vliegveld Kathmandu

De aardbeving in Nepal veroorzaakt een grote drukte op het internationale vliegveld bij de hoofdstad Kathmandu. Duizenden toeristen en andere buitenlanders willen het land verlaten, terwijl Nepalezen die in het buitenland wonen, terugkeren om te kijken hoe hun families het maken.

Daar komt nog bij dat de aardbeving van zaterdag ook op het vliegveld zelf schade heeft aangericht. Veel vluchten van en naar Tribhuvan International Airport lopen vertraging op of zijn geannuleerd.

De vertrekhallen zijn vol met wachtende mensen. The Times of India schrijft dat vrouwen, kinderen, ouderen en gewonden voorrang krijgen bij het boeken van een vliegtuigstoel.

Hulp

Hulp uit het buitenland komt het land via hetzelfde vliegveld binnen. Behalve voedsel en medicijnen sturen veel landen reddingsteams die gespecialiseerd zijn in het redden van mensen uit ingestorte gebouwen.

Duitse hulpverleners zeggen dat de reddingswerkzaamheden moeizaam verlopen. Dat komt mede door het weer. Voor de komende dagen worden onweersbuien verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl