Liquidatie na liquidatie na liquidatie na...

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gewelddadige liquidaties in onderwereld

De schietpartij vanmiddag in een Zaandamse woonwijk is de zoveelste criminele afrekening sinds begin vorig jaar. De meeste 'slaagden'. Het gros van de afrekeningen, vaak met buitensporig geweld, was in en rond Amsterdam. 

NOS

Zo wordt op 4 januari 2014 de 39-jarige zakenman Aytas Göraler in de Slauerhoffstraat in Slotermeer van dichtbij neergeschoten. Zijn anderhalf jaar oude zoontje, dochter van 8 en vrouw zijn getuige van de schietpartij. Diezelfde maand wordt oud-kickbokser Tarik El Idrissi (31) in zijn auto voor zijn woning in de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord met kogels doorzeefd. 

Een maand later is het raak als naast een auto op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam een dode man wordt gevonden. Het blijkt de 30-jarige Alexander Gillis te zijn. Eind maart schieten twee mannen Mohammed el Mayouri in de Amsterdamse Schinkelbuurt op straat dood. Twee dagen later, op 24 maart, komt in het Nieuwlandhof in Amsterdam-Zuidoost een 30-jarige man om bij een vuurgevecht.

Gwenette Martha 

Op 22 mei wordt de bekende topcrimineel Gwenette Martha op 40-jarige leeftijd geliquideerd in Amstelveen. Zijn lichaam telt meer dan tachtig kogelgaten. Het blijft een maand rustig, tot 13 juli. Dan komt Stefan Regalo Eggermond (30) in de Conradstraat om het leven als zijn auto onder vuur wordt genomen. Hij is waarschijnlijk slachtoffer van een persoonsverwisseling.

Op de Borneokade in Amsterdam-Oost wordt op 18 augustus Derkiaoui van der Meijden meerdere keren beschoten. Hij sterft later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Twee weken later wordt Massod Amin Hosseini (26) in het Pisuissehof in Amsterdam-West door zijn hoofd geschoten, terwijl hij in zijn auto zit.

Op 10 oktober raken twee mannen gewond bij een schietpartij in een café aan de Pretoriusstraat. Een van de twee ligt lange tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie denkt dat het gaat om een mislukte liquidatiepoging, gericht tegen iemand anders dan de slachtoffers.

Hans Nijman

In Almere zijn op 1 november twee mannen slachtoffer van een liquidatiepoging. De auto waarin ze rijden wordt door een explosief tot stilstand gebracht. Daarna wordt er op ze geschoten vanuit een andere auto. Een van de mannen raakt ernstig gewond, de ander niet. 

Een paar dagen later wordt oud-kickbokser Hans Nijman op 55-jarige leeftijd geliquideerd voor zijn sportschool in Beverwijk. Zijn compagnon Dick V. liet zich onlangs opsluiten uit angst om vermoord te worden.

Op 1 december wordt de auto van Samir Jabli onder vuur genomen op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Een week later wordt de 34-jarige Luana Luz Xavier op straat doodgeschoten voor haar woning in Amstelveen. Haar twee kinderen waren daar getuige van.

Op 9 december wordt een 25-jarige man voor de deur van een café aan de Uiterwaardenstraat in Amsterdam-Zuid doodgeschoten. En aan het einde van de maand sterft Okan Fidan (44) in zijn auto op het Tussendek in Amsterdam-Noord na een schietpartij.

Mario Magan Tier

Twee weken na de jaarwisseling, op 14 januari 2015, wordt een man doodgeschoten in Amsterdam-Geuzenveld. Het is niet bekend of het hier om een liquidatie gaat. Op 28 januari wordt op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp weer een man doodgeschoten. Het slachtoffer is een 37-jarige man uit Ghana. Het gaat mogelijk om een persoonsverwisseling.

Op 8 februari wordt de 45-jarige Mario Magan Tier het slachtoffer van een fatale schietpartij in de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid. Op 11 februari gaan twee mannen er in de Amsterdamse Bijlmer op een scooter vandoor nadat ze een man hebben doodgeschoten.

Baris Önder

Op 26 april wordt de 26-jarige Baris Önder geliquideerd in Amsterdam-Osdorp. Hij wordt met een automatisch wapen onder vuur genomen in zijn auto en overlijdt ter plaatse.

In Amsterdam-West wordt op 13 mei kort na middernacht een man doodgeschoten. De politie vindt het slachtoffer naast zijn auto in de De Clercqstraat. 

De meeste recente liquidatie is vanmiddag als een man op klaarlichte dag in een Zaandamse woonwijk op straat wordt doodgeschoten. Het slachtoffer is de bekende crimineel Lucas Boom die banden had met Willem Holleeder.

STER reclame