Bryan Linssen, Wout Weghorst en Brahim Darri vieren de 0-1
NOS Voetbal

Heracles Almelo nabij lijfsbehoud

Heracles Almelo heeft het belangrijke degradatieduel met NAC gewonnen. Aan de hand van de uitblinkers Bryan Linssen (twee assists en een treffer) en doelman Bram Castro nam Heracles de drie punten mee uit Breda: 3-1. De ploeg van coach John Stegeman heeft nog een punt nodig om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud.

Om instortingsgevaar te voorkomen had men eerder deze week de hoofdtribune van het Rat Verlegh-stadion moeten stutten. De NAC-defensie bleek evenmin solide; een knal van Linssen vloog door de handen van Jelle ten Rouwelaar (0-1) en Ramon Zomer kon na een vrije trap van Linssen ongehinderd achterwaarts binnenkoppen (0-2).

Seuntjens geeft NAC weer hoop

Gelukkig voor NAC was de aanval beter op dreef. Adnane Tighadouini en Divine Naah faalden weliswaar nog oog in oog met Bram Castro. De doelman had echter geen antwoord op de kopbal van gelegenheidsspits Mats Seuntjens (voorzet Demy de Zeeuw).

Na rust zochten beide ploegen een treffer, waardoor het spel op en neer golfde. Seuntjens rook aan de gelijkmaker, maar Castro keerde diens harde kopbal met een knappe reflex. NAC bleef op de 2-2 jagen, maar deed zichzelf de das om. Jeffrey Sarpong leed balverlies, waarna Linssen Kenny van der Weg dolde en invaller Jaroslav Navratil een niet te missen kans gaf. Dat deed de Tsjech dan ook niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl