Melkpoeder van Nutricia
NOS Nieuws

Chinezen gepakt met 742 pakken melkpoeder

Bij een huiszoeking in Amsterdam-West heeft de politie 742 pakken melkpoeder gevonden. Ook lag er voor tienduizenden euro's aan contanten.

Agenten gingen kijken bij de woning na een melding dat er veel mensen met lege tassen kwamen en met volle tassen vertrokken. Zes Chinezen in de woning zijn opgepakt, omdat zij zich niet wilden legitimeren. Vijf van hen zitten nog vast. Zij zijn mogelijk illegaal in Nederland. De zesde heeft zich gelegitimeerd en is daarom weer vrijgelaten.

Het is nog onduidelijk waar het melkpoeder vandaan komt. De politie onderzoekt of de pakken zijn gestolen. Het geld is ook in beslag genomen en de politie bekijkt of er sprake is van witwassen.

Schandaal

Sinds een schandaal in 2008 in China met vervuild melkpoeder is de vraag naar Nederlands melkpoeder sterk toegenomen. De Chinezen vertrouwen hun eigen melkpoeder niet meer en komen hier Nederlands melkpoeder halen.

Dat leidt tot grote tekorten in Nederlandse supermarkten. Veel supermarkten hebben maatregelen genomen. Zo mogen klanten in sommige winkels maar één pak per persoon kopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl