Flyers-speler Marco Postma ontwijkt Bjorn Willemse van de Trappers
NOS Sport

Flyers toch niet in Duitse Oberliga

De Friese ijshockeyclub UNIS Flyers gaat komend seizoen niet in de Duitse Oberliga (derde niveau) spelen. Het bestuur van de beker- en play-off-finalist uit Heerenveen heeft daartoe besloten omdat de kosten waarschijnlijk te hoog uitvallen.

De kans bestond dat de Flyers niet naar West-, maar naar Oost-Duitsland moesten, omdat de indeling van de competitie nog niet bekend is. De extra kosten zouden dan naar schatting zo'n 100.000 euro zijn.

De Flyers hebben er daarom voor gekozen om volgend jaar in de nieuwe Nederlands-Belgische competitie uit te komen.

Geen Oberliga in Thialf

Eind mei 2014 werd bekend dat UNIS Flyers en Tilburg Trappers overwogen over te stappen naar de Duitse competitie. De Nederlandse competitie telde dit seizoen maar vijf teams en een overgang naar Duitsland zou sportief en commercieel interessanter zijn.

Duitse competitie omarmt Trappers en Flyers

De club uit Heerenveen is dus op zijn besluit teruggekomen. "Voor het Friese publiek zullen de wedstrijden in Thialf tegen clubs uit Groningen, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam misschien van een ander niveau zijn dan in de Oberliga, maar qua aantrekkelijkheid, herkenbaarheid en ontwikkeling van talent biedt het juist veel extra's", aldus voorzitter Henk Hoekstra.

Destil Tilburg heeft vooralsnog wel plannen om in de Duitse competitie te gaan spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl