Forensisch onderzoekers op de MH17-rampplek in Oost-Oekraïne
NOS Nieuws

'Goede hoop op identificatie MH17-slachtoffers voor 1 juli'

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft goede hoop dat de laatste twee Nederlandse slachtoffers van de MH17-ramp nog voor 1 juli geïdentificeerd zijn.

Een team van dertig forensische experts doet op de rampplek onderzoek en volgens de minister kunnen zij binnen twee weken alle stoffelijke resten hebben geborgen.

'Alles op alles gezet om identificatie af te ronden'

Bij de bergingswerkzaamheden in Oekraïne is ook een ontbrekend deel van de cockpit van het vliegtuig teruggevonden. Het wrakstuk wordt binnenkort naar Nederland gevlogen voor onderzoek.

Vorige week werden de werkzaamheden op de rampplek in Oost-Oekraïne hervat. De werkzaamheden worden bemoeilijkt door de "niet zo gunstige" weersomstandigheden, zegt Van der Steur.

Om de identificatie van de laatste twee Nederlandse slachtoffers te versnellen, wordt het team in Nederland uitgebreid, zo liet de minister weten.

'Geen tentoonstelling'

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde tijdens het debat in de Kamer op het nieuws dat wrakstukken van de MH17 in een Russisch museum tentoongesteld zouden worden. De Russen hebben aan de minister gemeld dat de berichten in de media niet kloppen en dat er geen enkel brokstuk aan het museum is overgedragen.

"Het kabinet heeft dus nu geen aanwijzingen dat de tentoonstelling zal plaatsvinden", zei Koenders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl