NOS Sport

Niemand krijgt Max Verstappen gek

Max Verstappen, eerst kijken en leren

Na Australië, Maleisië, China en Bahrein is Max Verstappen deze week eindelijk even in eigen land. Maar dat betekent niet dat de jongste Formule 1-debutant ooit ook echt vrij is. Ter promotie van een evenement later dit jaar is Verstappen een dag in Zandvoort. Met in zijn kielzog de Nederlandse media, die eindelijk de kans schoon zien om naar zijn belevenissen te vragen.

Zeventig journalisten hebben zich aangemeld voor een persconferentie waar geen nieuws gemeld zal worden. De man die hen namens het circuit welkom heet, meldt vol trots dat het in geen jaren zo druk is geweest in de persruimte. Natuurlijk snapt hij ook wel waarom iedereen is gekomen. En anders had hij dat snel ontdekt, want terwijl hij zijn verhaal afsteekt, zit zeker de helft van de aanwezigen achterstevoren; de hoofdrolspeler bevindt zich in de zaal.

Prikkelend

Pas als Verstappen naar voren wordt gevraagd, draaien de lenzen naar het podium. De coureur geeft keurig antwoord op alle vragen die hij op zich afgevuurd krijgt. Natuurlijk gaat het over zijn indrukwekkende entree in de Formule 1, over de haperende motor in zijn auto, maar ook over heel andere zaken. Shownieuws wil weten of hij wel tijd heeft om achter de meisjes aan te gaan, "zoals jouw leeftijdgenoten dat doen".

Als het centrale gedeelte erop zit, krijgt de coureur alle kleuren microfoons nog eens één voor één onder zijn neus geduwd. Een verslaggever van Pownews vraagt wanneer Nederland eindelijk eens een wereldkampioen krijgt in de Formule 1. Handig omzeilt Verstappen de prikkelende vragen. Hij kan tevreden zijn. Dat is de interviewer trouwens ook. Trots vertelt hij zijn collega's dat hij toch "best wel veel vragen stelde voor iemand die nog nooit Formule 1 heeft gezien".

Racetalent

Het is in een notendop wat Max Verstappen nu al enkele maanden voor elkaar krijgt. Van de opening in het NOS Achtuurjournaal tot de tafel van Voetbal International. Overal gaat het over het bijzondere racetalent.

Vijf cameraploegen later is het tijd voor een pauze. Maar daar komt het niet van. Tijdens de vier stappen die Verstappen moet zetten om een drankje te kunnen drinken aan de bar, wordt hij zeker tien keer aangesproken. Voor iedereen neemt hij de tijd.

Verstappen: Renault wil dit ook niet

Senior

Van een afstandje slaat vader Jos het gaande, zoals hij dit seizoen nog vrijwel geen stap gemist heeft van zijn zoon. Hij ziet vandaag geen andere Max dan in de raceweekends, weet dat zijn zoon hierin stiekem al heel bedreven is. Misschien wel meer dan hijzelf op latere leeftijd was.

Net als Max de bar bereikt heeft, krijgt hij te horen dat het tijd is voor het fotomoment. Dat betekent twee trappen op voor een mooi plaatje over het tussen de duinen liggende circuit. Verstappen gaat voorop, met de zwerm fotografen, cameramannen en verslaggevers achter zich aan.

"Je wordt wel geleefd op zo’n dag hè", wil een van hen weten. "Ach, dat is in de Formule 1 niet anders", is het droge commentaar. Niemand krijgt Max Verstappen gek vandaag. Ook in de volgende vijf microfoons zal zijn verhaal hetzelfde zijn.

Max (l) en Jos Verstappen in Zandvoort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl