NOS Wielrennen

Valverde wint Waalse Pijl opnieuw

Valverde wint Waalse Pijl voor derde keer

Alejandro Valverde heeft de 79ste editie van de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard van Movistar was net als vorig jaar en in 2006 de beste op de steile aankomst van de Muur van Hoei.

Hij bleef in de eindsprint de Fransman Julian Alaphilippe en de Zwitser Michael Albasini voor. Wilco Kelderman kon op de Muur van Hoei lang met de favorieten mee, maar de Nederlander eindigde uiteindelijk als tiende. Beste Nederlander was Tom-Jelte Slagter, hij finishte als negende.

Valpartijen

De Belgische favoriet Philippe Gilbert viel vijftig kilometer voor de finish en stapte af. Ook de Tour de France-winnaar van 2013, Chris Froome, kwam hard ten val. Het is nog onbekend of hij de koers heeft afgemaakt.

Robert Gesink maakte zijn rentree in de Waalse Pijl. Hij finishte als vijfentwintigste op de Muur van Hoei.

Vluchters

Tim Wellens viel in de voorlaatste klim (op 5 kilometer van de meet) aan en pakte zo'n 14 seconden. De dappere Belg van Lotto-Soudal werd echter op 900 meter van de streep weer ingelopen.

Zeven man gingen al vroeg op avontuur, onder wie Mike Teunissen van LottoJumbo en Reinier Honig Roompot. Zij werden op 50 kilometer van de meet gelost, de overige vluchters werden 25 kilometer verderop in de kraag gevat.

NOS
Uitslag Waalse Pijl 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl