Hero Brinkman bij de presentatie van zijn nieuwe partij
NOS Nieuws

De vijfde partij voor Hero Brinkman

Hij begon ooit bij de PvdA, zat in de Tweede Kamer voor de PVV, richtte daarna de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP) op, vervolgens het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) en nu de Ondernemerspartij (OP). Die laatste partij presenteerde hij vanmorgen in Den Haag.

Politieman Hero Brinkman (50) hoopt bij de eerstvolgende verkiezingen meer stemmen te halen dan bij zijn vorige poging. Toen kwam hij niet verder dan 7363 stemmen. Voor een zetel waren meer dan 62.000 stemmen nodig.

Belastingaftrek

Zijn nieuwe partij - de naam zegt het al - richt zich op de ondernemers. Vooral zzp'ers zitten volgens Brinkman vaak maar net boven de armoedegrens. Ze moeten een structurele belastingaftrek van 40.000 euro krijgen.

"Het is een grof schandaal dat niemand opkomt voor de belangen van ondernemers", zei Brinkman bij de presentatie. De OP wil de btw weer verlagen van 21 naar 19 procent en de brandstofaccijns met 25 cent verlagen.

Het budget voor veiligheid moet met 1 miljard verhoogd worden, vooral om winkeldieven aan te pakken. Zzp'ers moeten een WW-uitkering krijgen als ze werkloos raken.

30 miljard bezuinigen

Tegenover het stimuleren van het bedrijfsleven staat een forse bezuiniging op de overheid. Brinkman denkt dat 30 miljard euro mogelijk is. Dat zou een absoluut record betekenen.

Hij erkent dat dat alleen kan als er heel veel ambtenaren worden ontslagen.

Brinkman's vijfde partij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl