Bestuursleden van de bonden maandag voor aanvang van gezamenlijk cao-overleg in Leusden
NOS Nieuws

Uur van de waarheid nadert voor korpsleiding politie

De positie van de vijfkoppige leiding van de Nationale Politie staat onder grote druk door een dreigende vertrouwensbreuk met de vier politiebonden NPB, ACP, ANPV en VMHP.

Naar verwachting sturen de bonden morgenavond een brief aan minister Ard van der Steur waarin ze waarschijnlijk het vertrouwen in de ploeg van korpschef Gerard Bouman opzeggen.

Gisteren werd in het hoofdkwartier van de Nationale Politie in Den Haag koortsachtig overleg gevoerd. Volgens bronnen is er later vandaag intensief overleg tussen de korpsleiding en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Incidenten

Het bestuur van de politiebond NPB heeft volgens bronnen gisteren vergaderd over de vraag of men kan doorgaan met de huidige korpsleiding. De uitkomst is nog niet bekend. Het bestuur van de ACP komt vandaag bijeen en morgenavond komen de vier politiebonden met een gezamenlijk standpunt.

De vertrouwenscrisis is ontstaan door een aantal incidenten rond de cao-acties. Maar er is veel meer aan de hand. De onvrede binnen de politie is al enige tijd groot door een grote reorganisatie na de vorming van de Nationale Politie. Een deel van de 65.000 personeelsleden krijgt een nieuwe functie of een andere standplaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl