Ireen Wüst tijdens een persconferentie voor de WK afstanden ANP

Ireen Wüst schaatst de komende drie seizoenen voor de nieuwe ploeg Team4Gold. De ploeg zal rond haar worden opgebouwd en zal worden gecoacht door Rutger Tijssen, zegt Wüst in De Telegraaf. Haar oude coach Gerard Kemkers wordt adviseur.

Afgelopen seizoen reed de viervoudig olympisch kampioen voor Team Continu, de ploeg van Marianne Timmer en Gianni Romme. Maar daar miste ze onder meer de aanwezigheid van mannelijke trainingspartners.

Bij Team4Gold streeft Wüst naar vier mannen en één of twee vrouwen in de ploeg. De komende weken moet het team verder gestalte krijgen. Er zijn nog geen sponsors of financiers, maar daarover zegt Wüst zich geen zorgen te maken.

Pyeongchang

Belangrijkste doel van de 29-jarige Wüst is de Olympische Spelen in 2018 in Pyeongchang. "Ik wil in Zuid-Korea nog eenmaal goud winnen", zegt ze in de krant. "Het slagingspercentage is in mijn ogen het grootst wanneer ik dat doe met de mensen in wie ik het meeste vertrouwen heb."

Het nieuwe avontuur betekent een hereniging met Gerard Kemkers, met wie ze negen jaar samenwerkte bij TVM. Hij zal bij Team4Gold de rol van adviseur en klankbord vervullen. Dat is volgens de betrokkenen goed te combineren met zijn functie als manager bij FC Groningen.

Ook Tijssen is een oude bekende van Wüst. Hij was vanaf 2012 de assistent van hoofdtrainer Kemkers bij TVM.

Wouters over de nieuwe ploeg van Wüst

STER reclame