Ook iPhone-gebruikers kunnen nu de blauwe vinkjes uitschakelen
NOS Nieuws

Nieuwe WhatsApp voor iPhone: bellen en blauwe vinkjes uitschakelen

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Er is een nieuwe versie van WhatsApp uitgekomen voor de iPhone die de achterstand op de Android-versie moet goedmaken. Android-gebruikers kunnen bijvoorbeeld al langer bellen via WhatsApp en de beruchte blauwe vinkjes uitschakelen. iPhone-gebruikers kunnen dat vanaf nu ook.

Door in de nieuwe versie een chatgesprek te openen en vervolgens rechtsboven op het telefoon-icoon te drukken, wordt een telefoongesprek opgezet. Het kan een paar weken duren voordat de belfunctie voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar komt.

Bellen via WhatsApp is gratis, net zoals bij concurrenten Skype en Viber.

Achterstand

Android- en zelfs BlackBerry-gebruikers konden al een paar weken bellen via WhatsApp. Waarom de app zo achterloopt in iOS, is niet bekend.

De belfunctie van WhatsApp had al een flinke vertraging opgelopen. Oprichter Jan Koum beloofde dat bellen via zijn app in het tweede kwartaal van 2014 mogelijk zou worden.

Blauwe vinkjes

Bij de privacy-instellingen kunnen iPhone-gebruikers nu ook instellen dat ze geen leesbevestigingen willen sturen. Dat betekent dat de verzender van het berichtje geen blauwe vinkjes meer te zien krijgt als de ontvanger het bericht heeft gelezen.

De introductie van de blauwe vinkjes leverde vorig jaar een hoop rumoer op. Net als bij de belfunctie hadden Android-gebruikers al veel langer de mogelijkheid om leesbevestigingen uit te schakelen.

Niet appen vanaf de computer

Er is nog één grote WhatsApp-functie die iPhone-gebruikers onthouden wordt: de mogelijkheid om te WhatsAppen vanaf een computer. Mensen met een Android- of BlackBerry-toestel kunnen WhatsApp koppelen aan hun pc of Mac en vervolgens met hun computer appen.

WhatsApp zegt die functie niet te kunnen bieden aan gebruikers van een iPhone vanwege beperkingen in iOS, het besturingssysteem van Apple's telefoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl