Biatlete Sloof kiest voor Zweden

Chardine Sloof facebook.com/ChardineSloof

Biatlete Chardine Sloof slaat een nieuwe weg in. Met ingang van komend seizoen start de Nederlandse voor Zweden in internationale wedstrijden. De 22-jarige Sloof woont met haar ouders en broers al ruim vijftien jaar in Zweden en wil haar topsportloopbaan een nieuwe impuls geven.

Sloof veroverde in 2012 verrassend de juniorenwereldtitel. In de jaren daarna kende ze vaak fysieke problemen. Ze was geregeld ziek en kampte met problemen aan haar luchtwegen.

Het was een moeilijke beslissing.

Chardine Sloof

Sloof vond het lastig een keuze te maken. "Het was een moeilijke beslissing, maar ik denk dat dit het beste voor mij is'', zegt de 22-jarige biatlete. Haar broer Luciën maakte eerder al de keuze om voor Zweden te starten. Ook haar andere broer, Joël, maakt nu de overstap.

Stoppen

Aan stoppen heeft Chardine Sloof nooit gedacht. "Ik kijk ernaar uit om een volledig team om me heen te hebben. Ik hoop volgend seizoen bij een aantal internationale wedstrijden voor Zweden te starten."

Sloof wordt al jaren door haar vader Ed begeleid. "Ze heeft last van inspanningsastma. Daar werken we nu hard aan om dat te verhelpen. Chardine heeft gewoon een team om zich nodig om volgende stappen te maken. Aan het begin van het seizoen moet ze zich plaatsen voor het Zweedse wereldbekerteam. Dat moet haar lukken'', zegt vader Ed Sloof.

STER Reclame