NOS
NOS Nieuws

Moszkowicz voelt zich klaar voor de politiek

Oud-advocaat Bram Moszkowicz voelt zich klaar voor de politiek. “Ik ben bevrijd van de angst om te vallen en bevrijd van de angst om door de media neergesabeld te worden", zei hij tijdens zijn presentatie als partijleider van de nieuwe partij VoorNederland (VNL).

"Ik weet wat het is om te leven uit een koffer, om alles kwijt te raken. In deze nieuwe rol kan ik mijn kinderen meer geven dan als zogenaamde steradvocaat."

Moszkowicz zei dat als hij niet was geschrapt als advocaat, hij niet de politiek in was gegaan. Hij zei ook dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Volgens hem zegt zijn belastingschuld niets over zijn betrouwbaarheid. Moszkowicz ziet het als zijn opdracht ervoor te zorgen dat zijn kinderen en hun kinderen een veilige en vrije toekomst krijgen.

Moszkowicz wil zich in zijn nieuwe rol buigen over de vraag hoe Nederland er over 25 jaar uit moet zien. "Een land van vrijheid, veiligheid en welvaart." Hij wierp zelf de vraag op of de stap van advocaat naar politicus een grote is en antwoordde daarop: "Ik denk van niet. Ik wil mensen bijstaan, vroeger cliënten, nu burgers."

Klassiek-liberaal

Dat Moszkowicz de nieuwe voorman zou worden was een publiek geheim. De Kamerleden Bontes en Van Klaveren zeiden eerder dat ze op zoek waren naar een stemmentrekker die de partij bij de volgende verkiezingen gaat leiden.

VNL noemt zichzelf een klassieke liberale partij. Moszkowicz pleit onder meer voor een sterke defensie, een strenger immigratiebeleid en effectievere zorg. “Kortom, waar een redelijk mens eigenlijk voor is.”

Bontes

Bontes ziet weinig in Moszkowicz als voorman en hij maakte gisteren bekend dat hij stopt met VNL. Hij heeft onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Moszkowicz "betreurt, maar respecteert zijn beslissing." Hij bedankte Bontes dat die aan de wieg heeft gestaan van de partij. Bontes blijft wel in de Kamer voor de Groep Bontes/Van Klaveren.

Politieke entree Moszkowicz bij VNL
Moszkowicz: geen achterkamertjespolitiek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl