Beeld uit de IS-video van de executie van Ethiopische christenen
NOS Nieuws

Ethiopië: IS-slachtoffers op video waren Ethiopiërs

De Ethiopische autoriteiten hebben bevestigd dat de dertig christenen die op een video van IS worden vermoord, uit Ethiopië afkomstig zijn. "De Ethiopische regering is diep bedroefd over dit barbaarse vergrijp tegen onze onschuldige landgenoten", liet een ministerie in Addis Abeba vanmorgen weten.

Er is een onderzoek begonnen naar de identiteit van de slachtoffers.

Kruisvaarders

Gisteren zette terreurorganisatie Islamitische Staat een video online waarop de executie te zien is van dertig mannen. De moordpartij vond plaats in Libië. Het is nog niet duidelijk waarom de Ethiopiërs in Libië verbleven.

Een gemaskerde strijder zegt op de video dat "kruisvaarders" (christenen) zich moeten bekeren tot de islam of anders "een speciale prijs" moeten betalen. Vervolgens worden vijftien mannen onthoofd, en de andere vijftien doodgeschoten.

De Ethiopische overheid heeft drie dagen nationale rouw afgekondigd voor de wreedheden die tegen Ethiopiërs zijn begaan "In Libië en Zuid-Afrika".

In Zuid-Afrika zijn Ethiopische migranten de afgelopen tijd het slachtoffer geworden van gewelddadigheden tegen vreemdelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl