Dymph van den Boom in 2012, hier aan het woord over het eindrapport over Diederik Stapel
NOS Nieuws

Rector UvA neemt taken Gunning waar

Dymph van der Boom wordt waarnemend voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam. Ze blijft ook rector magnificus van de universiteit.

Louise Gunning stapte zaterdag op als voorzitter, nadat ze de afgelopen weken veel kritiek had gekregen. Studenten bezetten het Maagdenhuis. Via de rechter dwong de UvA half april ontruiming af, waarna de druk op Gunning verder toenam.

Van der Boom is sinds 1 oktober 2007 lid van het college van bestuur. Ze is hoogleraar Algemene Pedagogiek en promoveerde als ontwikkelingspsycholoog. De raden van toezicht van de UvA hebben hun vertrouwen in Van der Boom en de andere twee leden van het college uitgesproken.

Tienpuntenplan

De decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Edgar du Perron, wordt als vice-voorzitter verantwoordelijk voor de hervormingsagenda. Die agenda wordt gebaseerd op het tienpuntenplan.

Tegelijkertijd wordt de procedure voor de definitieve opvolging van Gunning gestart. Ook wordt er gezocht naar een nieuwe rector magnificus, aangezien de termijn van Van der Boom afloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl