Ajax verspeelt punten tegen NAC

Teleurstelling bij Anwar El Ghazi Pro Shots

Ajax heeft thuis niet weten te winnen van degradatiekandidaat NAC Breda, dat er met wat meer geluk ook met de drie punten vandoor had kunnen gaan.

De Amsterdammers hadden voor rust meer balbezit, maar NAC was de betere ploeg. De Bredanaren zorgden meer dan eens voor gevaar in de Amsterdamse zestien (vooral Adnane Tighadouini was af en toe ongrijpbaar), terwijl Ajax geen idee had hoe het de NAC-defensie pijn moest doen.

Pas na ruim een half uur viel het eerste schot van de Amsterdammers tussen de palen te noteren en dat leverde ook bijna meteen de 1-0 op. Doelman Jelle ten Rouwelaar kon de inzet van Kolbeinn Sigthórsson maar net naast tikken. Tegen de rust werd Ajax gevaarlijker, maar de Bredase doelman had op schoten van Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer een simpel antwoord.

De thuisploeg zette na rust een tandje bij, wat vooralsnog niet meer opleverde dan een vrije trap van Sinkgraven op de lat. Voor het meeste enthousiasme op de tribunes zorgde nog de warming up van Viktor Fischer. De Deen heeft veertien maanden blessureleed achter de rug.  

De rentree van de Deen leek een stimulans, maar het was NAC dat even later had moeten scoren. Mats Seuntjens maaide op drie meter van het doel half mis. Had hij de bal iets beter geraakt, dan was Jasper Cillessen kansloos geweest. 

Pas in de slotfase wankelde NAC. Ten Rouwelaar kon nog net met zijn voet redden op een inzet van Ricardo Kishna en even later leek Lucas Andersen dan toch op weg naar de 1-0. Hij ging alleen op het Bredase doel af, maar kreeg de bal niet langs Ten Rouwelaar. In de blessuretijd kon invaller Gill Swerts, die nog maar net in het veld stond, na een idiote overtreding op Thulani Serero meteen weer vertrekken. 

STER Reclame