Vluchteling bevalt van tweeling in lekke rubberboot

Een vluchteling is op de Middellandse Zee aan boord van een lekke rubberboot bevallen van een tweeling. Dat gebeurde tijdens een poging om illegaal Griekenland te bereiken. De Griekse kustwacht ontdekte de vluchtelingen bij toeval tijdens een patrouille voor de kust van Turkije.

Toen de Griekse kustwacht dichterbij kwam bleek dat er 37 migranten aan boord van de rubberboot zaten. Die hielden twee baby's in de lucht, bij een van hen zat nog een stuk navelstreng aan de navel.

Aan land

De migranten werden aan land gebracht op het eilandje Agathonisi in de Egeïsche Zee. De 33-jarige moeder en de pasgeboren tweeling werden per helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis op een nabijgelegen eiland gevlogen.

In het ziekenhuis stelden de artsen vast dat de kinderen te vroeg waren geboren en onderkoeld waren. Ze zijn in de couveuse gelegd.

Stijging

Het aantal bootvluchtelingen dat via Libië Europa probeert te bereiken is de afgelopen weken sterk gestegen. Velen proberen het Italiaanse vasteland te bereiken, maar ook naar Griekenland en Spanje wagen de migranten de oversteek. Alleen afgelopen week al redde de Italiaanse kustwacht duizenden asielzoekers.

STER reclame