Valeri Qazaishvili (tweede van links) nam twee doelpunten voor zijn rekening

Vitesse neemt na rust afstand van Dordrecht

Vitesse is voor de twaalfde keer op rij ongeslagen gebleven. Geweldig speelden de Anhemmers zeker niet tegen FC Dordrecht, maar het kwaliteitsverschil betaalde zich na de rust uit: 3-0. Voor de hekkensluiter betekent de nederlaag dat degradatie zondag bij een stunt van Go Ahead Eagles in De Kuip al een feit kan zijn.

Vitesse speelde voor de rust slapjes en ongeconcentreerd. Dordrecht wilde er nog het beste van maken en kreeg, vooral over de zijkanten, veel ruimte om te voetballen. Dat leverde de bezoekers een paar kansen op. De beste was voor Jeffry Fortes die uit een prima voorzet van Giovanni Korte vrij kon inkoppen. Hij schampte de bal die ruim voorlangs hobbelde.

Foute keuze

Bertrand Traoré was namens Vitesse dicht bij de openingstreffer. De aanvaller kapte soepel naar zijn vervaarlijke linker, maar de schuiver van de Burkinees was onzuiver. Halverwege de eerste helft vergooide Vitesse een nog grotere kans. Zakaria Labyad gaf de bal niet af aan Traoré die de bal simpel had kunnen intikken, maar ging liever voor eigen succes. Een even onbegrijpelijke als foute keuze: hij schoot tegen Filip Kurto op.

Het kwaliteitsverschil tussen de ploegen bleek gaandeweg de eerste helft toch wel fors. Vitesse liep er soms gemakkelijk doorheen, maar bleef slordig in de afwerking. Dat was Anthony Biekman vlak na rust namens Dordrecht ook. Hij raakte de bal na geklungel van Rochdi Achenteh maar half.

Valeri Qazaishvili drukte de verhoudingen even later eindelijk uit in de score. Hij joeg de bal na een rush hard en zuiver langs Kurto in de korte hoek. Het geloof ebde daarop weg bij de Schapenkoppen, die de deur achterin wijd openzetten. Opnieuw Qazaishvili maakte op aangeven van Traoré beheerst zijn tweede en Renato Ibarra kreeg ruim baan richting 3-0. De slotfase had daarna niets meer om het lijf.