ANP
NOS Nieuws

Haperende apparatuur Gelderse ambulances vervangen

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaat in 24 ambulances extra defibrillatoren plaatsen. Afgelopen weekend haperde de apparatuur die nu wordt gebruikt twee keer. Dat heeft volgens een woordvoerder geen gevolgen gehad voor de patiënt.

De eerste ambulance die ter plaatse was om de persoon met hartklachten te helpen wilde hem aan de hartapparatuur aansluiten. Dat werkte niet. Een tweede ambulance schoot te hulp, maar ook die had geen werkende apparatuur. Uiteindelijk bleek dat de patiënt geen schok nodig had.

Problemen

De haperende apparaten worden al twee jaar gebruikt. Er waren al eerder kleine problemen, maar die waren niet zo groot als afgelopen weekend. De Veiligheidsregio hoopt de nieuwe apparaten binnen een paar dagen in de ambulances te hebben.

De apparatuur wordt ook in twee andere regio's gebruikt. In Gooi en Vechtstreek zijn geen incidenten bekend, er is wel contact met de collega's in Gelderland. De GGD in Flevoland laat weten dat er wel meldingen van problemen zijn, maar dat die niet hetzelfde zijn als in Gelderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl