Het onderzoeksteam zoekt vandaag bij de plek waar het vliegtuig in brand stond
NOS Nieuws

Onderzoeksteam zoekt tussen verbrande resten MH17

Het team dat verder zoekt naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers van vlucht MH17, lijkt rustig te kunnen werken. "Het front is opgeschoven, er is hier niets meer te horen van gevechten", zegt verslaggever Gert-Jan Dennekamp vanuit de regio. Van twee slachtoffers zijn nog geen stoffelijke resten gevonden.

  • AFP
    Het team dat verder zoekt naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers van vlucht MH17, lijkt rustig te kunnen werken
  • AFP
    Het gebied waar de bergingsmissie verdergaat, was door gevechten tot nog toe ontoegankelijk
  • AFP
    Het voornaamste doel van de repatriëringsmissie is het vinden van het DNA van de laatste twee slachtoffers
  • AFP
    Het is een moeilijk onderzoek omdat wordt gezocht naar erg kleine deeltjes

Het gebied waar de bergingsmissie verdergaat, was door gevechten tot nog toe ontoegankelijk. Het is volgens Dennekamp een moeilijk onderzoek omdat wordt gezocht naar erg kleine deeltjes. "Ze beginnen op de plek waar het vliegtuig in brand heeft gestaan. Daar is het ongelooflijk heet geweest. Zo heet dat delen van dat vliegtuig zelf zijn gesmolten."

DNA

Het voornaamste doel van de repatriëringsmissie is het vinden van het DNA van de laatste twee slachtoffers. Volgens Gert-Jan Dennekamp hebben de onderzoekers goede hoop dat de missie slaagt.

"Aan de hand van de passagiers die ze al wel hebben gevonden, hebben ze een vermoeden waar deze twee passagiers hebben gezeten, en waar ze terecht zijn gekomen", vertelde Dennekamp vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal.

Vorige maand werd voor het laatst een slachtoffer van rampvlucht MH17 geïdentificeerd. Op dit moment is de identiteit van 296 slachtoffers vastgesteld. Van twee Nederlanders zijn de lichamen nog niet geïdentificeerd.

'Centimeter voor centimeter'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl