De eerste foto van Ri Sol-ju in het openbaar in 2015 EPA/YONHAP/Rodong Sinmun

Voor het eerst dit jaar hebben Noord-Koreaanse staatsmedia foto's gepubliceerd van de vrouw van Kim Jong-un die een publiek evenement bezoekt. Op de beelden is te zien hoe Ri Sol-ju haar man vergezelt bij een van de vieringen ter ere van de verjaardag van Kims opa, Kim Il-sung. 

Morgen is het 103 jaar geleden dat de stichter van de huidige Noord-Koreaanse dynastie werd geboren. De glimlachende Ri staat klappend naast haar man bij een voetbalwedstrijd in het Kim Il-sung stadion in de hoofdstad Pyongyang, volgens staatspersbureau KCNA. 

Kim Jong-un bezoekt voetbalwedstrijd

Speculaties

De verjaardag van Kim Il-sung wordt in Noord-Korea 'De dag van de zon' genoemd en is een van de weinige officiële feestdagen. De dag wordt gevierd met tentoonstellingen, sportevenementen en pelgrimstochten naar Kims geboorteplaats Mangyondae, in de buurt van Pyongyang. 

Ri werd voor het laatst in het openbaar gezien in december vorig jaar. Toen woonde ze samen met haar man een herdenking bij van de dood van Kims vader, Kim Jong-il. Waarom ze zolang niet in het openbaar is verschenen, is niet bekend.

Kim Jong-un verdween vorig jaar ook een tijdje uit de openbaarheid. Er werd zelfs gespeculeerd over een machtsovername en een dodelijke ziekte. Na vijf weken dook 'de grote leider' weer op. 

STER reclame