De plek waar de jongen van 3 neerkwam ANP

Een man die zijn neefje van drie jaar oud van een flat gooide, is door het gerechtshof veroordeeld tot acht jaar cel. De straf valt lager uit dan de tien jaar cel die hij eerder kreeg. 

In april 2013 werd het kind van de zesde verdieping van een flat aan de Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost naar beneden gegooid. De jongen raakte zwaargewond en overleed kort erna.

De verdachte (39) was op bezoek bij zijn oom, de vader van het kind. Waarom hij het kind van de flat gooide is niet bekend. Er zijn geen ooggetuigen van het incident. 

Spelen

Zelf zegt de man dat hij alcohol had gedronken en zich niets meer kan herinneren. Ook zegt hij dat hij met het kind aan het spelen was en dat het jongetje per ongeluk naar beneden is gevallen.

Het hof zegt dat de verdachte zijn neefje opzettelijk heeft gedood. De straf valt lager uit, omdat de man spijt heeft van wat hij heeft gedaan. "De verdachte zal met de gedachte moeten leven dat zijn neefje, van wie hij naar eigen zeggen hield, door zijn toedoen om het leven is gekomen", zegt de rechter.

STER reclame