ANP
NOS Nieuws

Politie voert actie op cybertop

De politiebonden voeren donderdag actie tijdens de cybertop in Den Haag. 's Ochtends en 's avonds zal er gedurende twee uur geen politie zijn omdat de agenten naar actiebijeenkomsten gaan. De speciale beveiliging rond personen wordt niet geraakt door de acties.

Vanmorgen was er een ontmoeting tussen de politiebonden en minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. De nieuwe minister kwam niet met nieuwe voorstellen voor een cao. Daarop besloten de bonden de actie op te voeren.

De kans bestaat dat het ministerie van Veiligheid en Justitie een kort geding aanspant tegen de politiebonden om de werkonderbrekingen te verbieden. "Het is uiteraard aan de werkgevers om te bepalen of ze al dan niet naar de rechter stappen", zegt voorzitter Gerrit van der Kamp van de politievakbond ACP.

Sirenes

De politie houdt al wekenlang acties voor een betere cao. Agenten lieten hun sirenes minutenlang loeien, hielden langzaamaanacties op de snelwegen en schreven bij kleinere verkeersovertredingen geen boete uit.

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent. Daarnaast zeggen ze dat politiemensen recht hebben op een bonus vanwege een ingrijpende reorganisatie bij de politie. De minister vindt die eisen onrealistisch, omdat ze te veel geld kosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl