John Degenkolb met de kassei, Koen de Kort (r) en Roy Curvers kijken toe
NOS Wielrennen

De Kort: Degenkolb moet kassei in stukjes hakken

John Degenkolb is op stoom in 2015. De Duitse renner van Giant-Alpecin bezorgde zijn ploeg al het tweede grote succes van dit seizoen. In maart won hij Milaan-Sanremo en vorige week deed hij goed mee in de Ronde van Vlaanderen, waar hij uiteindelijk zevende werd.

Dat Degenkolb nu Parijs-Roubaix wint, is volgens zijn Nederlandse ploegmaten Koen de Kort en Ramon Sinkeldam eens te meer het bewijs van het hechte collectief dat Giant-Alpecin vormt.

"Ik denk dat hier echt het teamwork naar voren komt", zegt De Kort. "Ik denk dat John niets heeft hoeven doen tot twintig kilometer voor het einde. Wij zetten hem zo fris mogelijk af. Hij heeft niet één keer hoeven meespringen, nooit in de wind hoeven zitten en we hebben hem altijd vooraan gehouden."

De Kort: Degenkolb moet kassei in stukjes hakken

"Het begon al in Vlaanderen"

Sinkeldam is het met De Kort eens. "We winnen met z'n allen. Het begon vorige week al in Vlaanderen. We wonnen niet, maar we deden heel goed mee. Natuurlijk is het John die het uiteindelijk doet, maar je merkt echt dat we dit met z'n allen mogelijk maken."

De Kort: "John is supersterk, maar ik denk dat wij uiteindelijk de sleutel zijn tot zijn zege. Dat wij als ploeg voor dat ene doel gaan. Ik vind eigenlijk dat John die kassei in stukjes moet hakken en ons allemaal een klein stukje moet geven."

Sinkeldam, bij wie tijdens het interview de kramp in de benen schiet, vermoedt dat de ploeg de overwinning goed gaat vieren. "Ik denk wel dat we vanavond een biertje gaan drinken. Dit is een prestatie van ons allemaal."

Sinkeldam: een prestatie van ons allemaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl