De aankondiging van de demonstratie in Dresden Pegida

De minister-president van de Duitse deelstaat Saksen waarschuwt dat er morgenavond bij een Pegida-demonstratie in Dresden geen xenofobe of racistische uitspraken getolereerd zullen worden. 

"Daar zal tegen worden opgetreden", aldus Stanislaw Tillich (CDU) vanmorgen tegen het Duitse persbureau DPA.  De belangrijkste spreker bij de manifestatie is PVV-leider Geert Wilders. "De meerderheid van de inwoners van Saksen is tolerant tegenover buitenlanders" aldus Tillich. "Wij laten ons door rechts-populistische gastsprekers niet op andere gedachten brengen".

Tegendemonstraties

Wilders spreekt morgenavond op de bijeenkomst van Pegida, de beweging die wekelijks in Dresden demonstreert tegen de vermeende islamisering van het westen. De organisatie verwacht dat er 30.000 mensen komen. Verschillende tegenstanders van Pegida hebben tegendemonstraties aangekondigd. De politie krijgt ondersteuning van collega's uit andere deelstaten om de groepen uit elkaar te houden.

Pegida kreeg in januari nog 25.000 mensen op de been. Maar nadat er van de oprichter Lutz Bachmann foto’s opdoken waarop hij als Hitler poseerde en op zijn Facebookpagina racistische uitspraken ontdekt werden, verloor de beweging aan populariteit. Met het bezoek van Wilders hoopt Bachmann het tij te keren.

Geert Wilders bezoekt steeds vaker het buitenland. Eind maart zei hij op een bijeenkomst van de Oostenrijkse partij FPÖ in Wenen dat de islam mensen tot terrorist maakt. Een islamitische organisatie deed daarop aangifte.

STER reclame