NOS Nieuws

Neergestoken 'oma Toni' overleden

Een 96-jarige vrouw die onlangs op straat werd neergestoken in Amsterdam, is overleden. De vrouw stond bekend als 'oma Toni'.

De politie laat sectie verrichten op het lichaam van de vrouw om de doodsoorzaak vast te stellen, zegt een woordvoerder. De politie wil weten of haar dood het gevolg is van de steekpartij.

Rollator

De vrouw werd ruim drie weken geleden aangevallen in de Govert Flinckstraat toen ze achter haar rollator liep. Een man stak haar een paar keer in de buik en gaf haar klappen. Het lukte haar om zelf naar huis te komen en de politie te bellen.

De vrouw is daarna naar het ziekenhuis gebracht, waar ze werd geopereerd. Twee weken geleden was oma Toni van de intensive care af. Familieleden dachten dat het herstel nog wel enige tijd zou duren. Ze leek op te knappen, maar donderdag verslechterde haar toestand ineens.

Willekeurig

De dader, een 24-jarige verwarde man uit Arnhem, meldde zich bij de politie op de avond van het steekincident. Hij zei dat hij haar had belaagd om zijn vader te straffen. Volgens zijn advocaat had de man een moeizame relatie met zijn vader. Hij had het slachtoffer willekeurig gekozen. De man zit nog vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl