Het water kwam ook terecht in winkels en elektraruimtes
NOS Nieuws

Grote lekkage in Markthal Rotterdam

In Rotterdam is een grote lekkage geweest in de Markthal. Vannacht ging een waterpomp kapot, die zorgt voor voldoende druk op de waterleiding. De lekkage was op de achtste verdieping.

Het water sijpelde naar beneden naar appartementen en enkele winkels en schakelkasten voor de elektriciteit. Zeker 45 woningen zitten zonder water en stroom, maar de bewoners hoeven niet te vertrekken. Ook enkele kraampjes kampen met waterschade.

Kortsluiting

De politie kreeg vannacht even na half vier een melding van een forse lekkage. Monteurs draaide meteen de hoofdkraan dicht waardoor de lekkage stopte. Om kortsluiting te voorkomen heeft de politie bij alle woningen aangebeld en de bewoners gevraagd de elektriciteit uit te schakelen. Een aantal leegstaande woningen is opengebroken.

De boel wordt nu gerepareerd en schoongemaakt. Ook wordt onderzocht waardoor de waterpomp stukging.

Marathon

De hal gaat vandaag gewoon om 12.00 uur open. De Marathon Rotterdam, die vlak langs het gebouw komt, ondervindt geen hinder van de problemen.

De hulpdiensten hebben zich verzameld voor de Markthal

Het is niet de eerste lekkage in de Markthal. In november stroomde er water uit het plafond, door een gesprongen leiding in een penthouse.

De Markthal Rotterdam is een half jaar geleden geopend door koningin Máxima.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl