Korfballers PKC winnen zaalfinale

PKC/SWKGroep heeft voor de negende keer de korfbaltitel veroverd. PKC was in een volgepakt Ahoy TOP/Quoratio met 22-21 de baas en nam zo revanche voor de verloren finales van 2011 en 2014.

De winnende treffer werd vier seconden voor tijd gemaakt door Johannis Schot.

In de vlotte opening was het vooral een duel tussen Richard Kunst (PKC) en Mick Snel (TOP), die beiden meerdere keren scoorden.

TOP maakte in die beginfase meer indruk, speelde onbevangen en stond steeds aan de goede kant van de score. Tot 8-8 ging het gelijk, maar bij TOP kwam ook het tweede aanvalsvak daarna op stoom.

De Sassenheimers liepen via 8-11 uit naar 10-14. Het favoriete PKC gooide daarop alle schroom van zich af en kwam nog voor de rust, vooral dankzij Laurens Leeuwenhoek, tot 14-15 terug.

Spannende slotfase

Na rust liep de titelverdediger uit naar 18-15, maar dat gaatje bleek niet voldoende om de Papendrechtse formatie uit te tellen. PKC kreeg steeds meer balbezit, schoot ook vaker op de korf, maar kwam moeizaam tot scoren.

In de slotfase veranderde dat opeens en schoten beide ploegen wel met scherp. Richard Kunst schoot PKC drie minuten voor tijd voor de eerste keer op voorsprong (20-19); TOP scoorde snel de gelijkmaker.

Het bleek de aanzet tot een spectaculaire slotminuut. Leeuwenhoek zette PKC daarin op 21-20, maar met nog twintig seconden op de klok leek Friso Boode een verlenging uit het vuur te slepen. Schot besliste echter anders: vier seconden voor tijd maakte hij de winnende treffer voor PKC.