ANP
NOS Nieuws

Dijkhoff: cybercrime begint economie te raken

"Cybercrime begint de reële economie te raken en kan onze groei en welvaart beperken", zegt staatssecretaris Dijkhoff in een interview met het Financieele Dagblad (FD).

Volgens Dijkhoff groeit het totale schadebedrag door cybercrime explosief en moeten bedrijven veel meer doen aan digitale beveiliging. "Je gaat het niet meer redden met een versterking van de ict-afdeling."

Grote conferentie

Dijkhoff volgde drie weken geleden staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven op, die opstapte in verband met een deal die hij in een vorig leven als officier van justitie sloot met een drugscrimineel.

Dijkhoff heeft internetveiligheid als extra verantwoordelijkheid in zijn portefeuille gekregen. Maandag opent hij een grote internationale conferentie over dat onderwerp in Den Haag.

Webcam afgeplakt

Hij vertelt in het FD dat het ingewikkeld is om thuis iets te doen aan beveiliging. Zo heeft hij een tijdje zijn webcam afgeplakt. "Maar nu zitten die dingen overal op. Om ze allemaal af te plakken, vind ik esthetisch weer wat minder."

Ook probeerde hij vrienden over te halen om een andere berichtendienst te gaan gebruiken. "Maar daar zie je een van de dilemma's. Als de kritieke massa zegt dat ze de noodzaak er totaal niet van inziet en me min of meer paranoïde verklaart, dan houdt het al snel op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl