Dirk Kuijt, elf jaar geleden in het shirt van Feyenoord
NOS Voetbal

Kuijt keert terug bij Feyenoord

Dirk Kuijt keert terug op het oude nest. De 34-jarige aanvaller gaat weer voor Feyenoord spelen, waar hij tussen 2003 en 2006 ook voor uitkwam.

Kuijt, die tot de zomer voor het Turkse Fenerbahçe uitkomt, tekent voor één jaar in Rotterdam. "Maar mijn intentie is om nog vijf jaar het shirt van Feyenoord te dragen", zei hij tegen De Telegraaf. Technisch directeur Martin van Geel hoopt dat Kuijt "de Ryan Giggs van Feyenoord wordt".

Tijdens zijn eerste periode in Rotterdam speelde Kuijt 101 duels en scoorde daarin 71 keer. Na ruim drie seizoenen verdiende de Katwijker een transfer naar Liverpool. In Engeland scoorde hij ook 71 keer, maar daar had hij er 286 wedstrijden voor nodig.

"Het geloof dat we met de club echt iets kunnen bereiken, heeft me het laatste zetje gegeven om voor Feyenoord te kiezen", aldus Kuijt. Hij zegt op de website van de club dat hij topfit is en "een grote drive voelt om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken".

Wouters wordt assistent

Naast Kuijt zou Feyenoord ook de gewenste ervaren assistent-trainer binnen hebben. Jan Wouters lijkt volgend seizoen op de bank plaats te nemen naast Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel. Technisch directeur Martin van Geel wilde de komst van de trainer echter nog niet officieel bevestigen.

Kuijt tijdens eerste periode Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl