Utrecht biedt excuses aan voor spreekkoren

Stadion Galgenwaard voor FC Utrecht - Ajax Pro Shots

FC Utrecht heeft in een persverklaring afstand genomen van de antisemitische spreekkoren die zondag te horen waren tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1).

Directeur Wilco van Schaik reageerde dinsdag schriftelijk op het voorval. "Tijdens de wedstrijd hebben wij, evenals de KNVB, het Openbaar Ministerie en de politie, de bewuste tekst van dit liedje niet gehoord. Anders hadden wij het gebruikelijke protocol geactiveerd."

De KNVB heeft laten weten dat de thuisspelende ploeg verantwoordelijk is voor optreden tegen spreekkoren. De scheidsrechter kan de wedstrijd alleen stilleggen als de veiligheid van de spelers of officials in gevaar komt.

'Thuisspelende ploeg is leidend bij optreden tegen spreekkoren'

KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse in het EO-radioprogramma Dit is de Dag.

FC Utrecht werd pas op maandag op de beelden gewezen. "En die spreken voor zich", zegt de FC Utrecht-directeur. "Uiteraard zullen wij nu alles doen om deze mensen op te sporen en zullen we samen met de KNVB passende maatregelen nemen. Stadionverboden kunnen hier onderdeel van zijn."

 De Stichting Bestrijding Antisemitisme (BAN) heeft laten weten aangifte te doen tegen de club.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Spreekkoren op de Bunnikside tijdens FC Utrecht - Ajax

STER Reclame