Senator Rand Paul spreekt in maart aanhangers toe in New Hampshire AFP

De Republikeinse senator Rand Paul heeft zijn kandidatuur bekendgemaakt voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

Op zijn website schrijft hij dat hij een land voorstaat waar vrijheid het hoogste goed is en waar de overheid een zeer beperkte rol vervult.  

De 52-jarige senator van Kentucky is de tweede Republikein in de race naar het Witte Huis. De conservatieve senator Ted Cruz van Texas ging hem voor. 

Rand Pauls vader Ron Paul heeft een paar keer vergeefs een poging gedaan om de Republikeinse nominatie als presidentskandidaat in de wacht te slepen. Verwacht wordt dat Jeb Bush, de voormalige gouverneur van Florida, zich ook kandidaat stelt. Hij geldt als de grootste kanshebber bij de Republikeinen.

Buitenbeentje

Rand Paul staat bekend als een buitenbeentje in de Republikeinse partij. Hij is populair in de rechts-conservatieve Tea Party en strijkt de leiders van de Republikeinse Partij met zijn standpunten vaak tegen de haren in. 

Hij zet vraagtekens bij de grote uitgaven voor defensie, vindt dat de drugswetten moeten worden versoepeld, en is anders dan de meeste Republikeinen tegenstander van de sancties tegen Iran en Cuba. In zijn streven naar bezuinigingen is hij weer veel strikter dan de andere Republikeinse kopstukken.

STER reclame