Een eerder protest tegen de vrijlating van Martin in 2012
NOS Nieuws

Betoging tegen verhuizing ex-vrouw Dutroux

In de Belgische plaats Floreffe hebben ongeveer zeventig mensen geprotesteerd tegen de komst van Michelle Martin, de ex-vrouw en medeplichtige van kindermoordenaar Marc Dutroux. Een oud-rechter uit de plaats heeft Martin onderdak geboden.

Vooraf hadden ongeveer 1400 mensen via sociale media aangekondigd dat ze naar de betoging zouden komen. Uiteindelijk waren voornamelijk aanhangers aanwezig van de extreem-rechtse groepering Nation en van de burgerbeweging Debout Les Belges. Voorafgaand aan de betoging scholden ze vooral elkaar uit, schrijven Belgische media.

Verboden

De demonstratie was verboden door de burgemeester van Floreffe, maar de veertig agenten die aanwezig waren lieten de betoging toch beginnen. De groep scandeerde leuzen als "Martin naar de gevangenis".

Na een uur greep de politie alsnog in. Twee mensen die zich daarbij verzetten werden opgepakt.

Klooster

Martin werd in 1996 gearresteerd, na de ontvoering van zes meisjes van wie er vier waren vermoord. Ze kreeg dertig jaar cel, maar kwam in 2012 vervroegd vrij, op voorwaarde dat ze teruggetrokken in een klooster zou gaan leven.

Omdat de krimpende kloosterorde binnenkort verhuist, zou Martin terug naar de gevangenis moeten. De oud-rechter bood daarom aan haar op te vangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl