NOS Nieuws

Weer gaslek na waterleidingbreuk in Apeldoorn

Water- en gaslek in Apeldoorn

In Apeldoorn was opnieuw sprake van een gaslek na een waterleidingbreuk. De breuk in de waterleiding ontstond vanochtend vroeg in de omgeving van de Laan van Zevenhuizen en de Mheenlaan.

Zo'n honderd huizen zaten enige tijd zonder water en een flink deel van de weg stond onder water, maar waterbedrijf Vitens heeft de breuk inmiddels gerepareerd.

Gaslek

Later op de ochtend kwam er een melding van een gaslek. Netbeheerder Liander laat weten dat er geen huishoudens zonder gas zitten en dat de oorzaak wordt onderzocht.

Vorig jaar in de zomer en in december zijn in hetzelfde gebied lekkages geweest van water en gas. "Het is duidelijk dat de breuk in de waterleiding voor de problemen met de gasleiding heeft gezorgd", aldus de brandweer. "Hoe dat kan en of dat toeval is of niet, is nu nog moeilijk te zeggen."

Gaslucht

Rond het middaguur kwam er nog een gaslucht vrij, maar die bleef volgens de brandweer beperkt. Liander heeft het lekkende deel van de leiding korte tijd later afgesloten en is bezig met de reparatie.

Vorig jaar zaten honderden huishoudens in Apeldoorn dagenlang zonder gas. Dit keer is er veel minder water in de gasleiding gestroomd. En er zijn geen huizen aangesloten op het gescheurde deel van de gasleiding waar water in is gestroomd.

Het lek in Apeldoorn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl