Coach Ismail Kartal (rechts) in de spelersbus na de aanslag
NOS Nieuws

Turkse clubs: aanslag op Fenerbahçe is gruwelijk

Turkse voetbalclubs veroordelen de beschieting van de spelersbus van Fenerbahçe. De buschauffeur raakte gisteravond gewond aan zijn hoofd toen iemand het vuur opende toen de bus naar het vliegveld reed. Vermoedelijk is er een hagelgeweer gebruikt. De spelers en andere inzittenden bleven ongedeerd.

Fenerbahçe-voorzitter Uslu noemt het een heel erg incident. "We komen hier om te sporten, om te voetballen", zegt hij. Hij wil dat de Turkse competitie voorlopig wordt stilgelegd.

Rizespor, dat gisteravond met 5-1 verloor van Fenerbahçe, noemt de aanval onaanvaardbaar. De club hoopt dat de chauffeur spoedig herstelt.

Onderzoek

Besiktas wenst de spelers en technische staf kracht toe. Trabzonspor vindt de beschieting onmenselijk en hoopt dat de dader snel wordt gepakt. Rivaal Galatasaray heeft het nieuws met "grote bedroefdheid" tot zich genomen en noemt de aanval gruwelijk. De Turkse voetbalbond veroordeelt de aanval ook.

Premier Davutoglu zegt dat de beschieting wordt onderzocht. De Turkse president Erdogan, fan van Fenerbahçe, heeft gebeld met de gouverneur van de regio om zich te laten bijpraten over het onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl