Heracles Almelo viert het doelpunt van Bryan Linssen

Heracles Almelo in slotfase langs FC Dordrecht

Met een late treffer heeft Heracles Almelo, dat de nacompetitie probeert te ontlopen en concurrent NAC Breda gelijk zag spelen bij sc Heerenveen, met 3-2 gewonnen van FC Dordrecht. Voor de Dordtenaren komt rechtstreekse degradatie nu wel heel erg dichtbij.

Zelden zal een wedstrijd in de eerste twintig minuten zo volledig zijn gekanteld. Dordrecht klungelde erop los en Heracles had binnen de kortste keren met zeker 3-0 voor moeten staan. Maar alleen Bryan Linssen, die de bal voor de voeten kreeg gekopt door William Troost-Ekong, trof doel.

Nadat diezelfde Linssen in samenwerking met Wout Weghorst de bal niet in het verlaten doel had kunnen werken, kreeg Dordrecht plots de geest en uit twee prima aanvallen scoorde eerst Everon Pisas en even later Joris van Overeem: 2-1, na 23 minuten. De betere aanvallen bleven daarna van Dordtse makelij.

Het spel van Heracles straalde na rust meer urgentie uit, zonder dat FC Dordrecht aan het wankelen werd gebracht. Sterker, het betere spel bleef van de thuisploeg en Jeffry Fortes schoot bijna de 3-1 langs doelman Bram Castro.

De 2-2 van Weghorst, op aangeven van Linssen, kwam uit de lucht vallen en nu wankelde Dordrecht, waar de krachten wegvloeiden, plots wel. Brahim Darri trof de paal, Marvin Peersman schoot bijna in eigen goal, Ramon Zomer miste twee opgelegde kansen, waarna Linssen Heracles met een rake inzet alsnog een kostbare overwinning bezorgde.