Davy Pröpper aan de bal tegen FC Groningen

Vitesse thuis niet langs FC Groningen

Vitesse dacht in FC Groningen - zaten de bezoekers met hun hoofd niet al bij de halve finale van het bekertoernooi tegen Excelsior? - misschien een makkelijke prooi te hebben, maar dat pakte even anders uit. De Arnhemmers mochten uiteindelijk niet klagen over een 1-1 gelijkspel.

Vitesse begon sterk, zette de Groningers vast en het leek een eenzijdig duel te worden. De kaarten kwamen plots heel anders te liggen, toen de bal bij de eerste Groningse aanval met wat geluk bij Rasmus Lindgren belandde. De Zweed reageerde alert en tikte van dichtbij raak: 0-1.

Rasmus Lindgren heeft 1-0 gescoord
    Dikke gele wolken voor aanvang van Vitesse-FC Groningen

Kansen eerlijk verdelen

Groningen moest opnieuw terug, maar de ploeg speelde met vertrouwen en zocht nu ook regelmatig zelf de aanval. Dat leverde meer dreiging op dan de offensieve daden van de thuisploeg. Zo was Rasmusen bijna opnieuw succesvol, met een schot van dichtbij trof hij echter een medespeler. Pas vlak voor rust kreeg Vitesse zijn eerste grote kans: Bertrand Traoré kreeg de bal niet langs Sergio Padt.

Traoré faalde ook kort na rust oog in oog met Padt. Aan de andere kant was Hoesen als aangever op dreef en ook in de spits was hij gevaarlijk. De aanvaller had een penalty kunnen krijgen, toen hij door Guram Kashia tegen de grond werd getrokken.

Gelukkige carambole

Vitesse had meer balbezit, wist dat slechts zelden te vertalen in een kans (Valeri Qazaishvili volgde Traoré's voorbeeld) en Groningen leek de thuisploeg na negen duels weer eens een nederlaag te gaan bezorgen. Een voor Vitesse gelukkige carambole voorkwam dat: via de paal en de rug van Padt verdween een inzet van Zakaria Labyad in het doel: 1-1.