Cheroitich wordt verzorgd na haar bevrijding
NOS Nieuws

Twee dagen schuilen in kledingkast voor geweld Kenia

"Ik heb bodylotion gedronken om in leven te blijven." De 19-jarige Cynthia Cheroitich kan het nog niet helemaal bevatten. Twee dagen lang verstopte de Keniaanse studente zich voor de terroristen die haar universiteit aanvielen.

"We waren aan het studeren, toen we buiten geweerschoten hoorden", vertelt Cheroitich. "We zijn toen snel naar onze kamers gevlucht. Ik wilde me eerst verstoppen onder mijn bed, maar ik hoorde buiten mensen zeggen dat we ons beter niet onder een bed konden verstoppen."

Kledingkast

Charoitich ging daarom in haar kledingkast zitten. Ze gooide kleren over zich heen en bleef roerloos liggen.

Terwijl Charoitich daar lag, hoorde ze de aanvallers de slaapzaal binnenkomen. Ze namen haar kamergenoten, die zich onder de bedden hadden verstopt, mee.

De studente hoorde daarna hoe de terroristen omgingen met haar kamergenoten. "Ze zeiden tegen hen: als je de koran niet kent, dan moet je op de grond gaan liggen. Als je hem wel kent mag je weg."

Vrouw verstopt zich twee dagen vanwege aanval

De universiteit werd donderdag na urenlange gevechten bevrijd door het Keniaanse leger. Toch durfde Cheroitich nog niet tevoorschijn te komen. Ze vertrouwde het nog niet.

Bodylotion

Pas vanochtend werd Cheroitich ontdekt onder de stapel kleding. Ze wilde aanvankelijk niet meekomen, omdat ze dacht dat haar redders militanten waren.

"Hoe weet ik dat jullie van de politie zijn?", vroeg ze. Pas toen een van haar docenten op haar in sprak, kwam ze naar buiten.

De afgelopen dagen had Cheroitich zo'n dorst en honger, dat ze een fles bodylotion leegdronk die in de kast lag. De studente maakt het verder goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl