Kinderen spelen op de snelweg tijdens het wachten Marco Verhoef / NOS

Door onderzoek aan een auto met mogelijk explosieven staat op de A27 tussen Utrecht en Breda al de hele middag een lange file. Veel automobilisten zijn ongeduldig, maar moeten noodgedwongen de tijd op de snelweg doden.

Er worden honden uitgelaten, kinderen spelen op de snelweg en motorrijders rijden tussen het verkeer door naar de kop van de file, maar komen daar ook niet verder.

Bevalling

Een zwangere vrouw die op het punt stond te bevallen, is net op tijd met een ambulance uit de file gehaald. Ze is naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht en daar bevallen van een zoon.

De kop van de file op de A27 Marco Verhoef / NOS

Automobilisten die minder dringend naar hun bestemming moeten, staan al uren vast op de snelweg, waar de EOD de auto onderzoekt.

Veel mensen staan in de berm naast hun auto. Sommigen maken van de nood een deugd. Zo bakte iemand die met een caravan onderweg was even een eitje.

Andere mensen keren om en rijden tegen het verkeer in terug naar de vorige afslag. Dat gebeurt wel legaal, twittert NOS-weerman Marco Verhoef, die ook in de file stond.  

STER reclame