De conducteur werd mishandeld op station Abcoude (archieffoto)
NOS Nieuws

Conducteur mishandeld in Abcoude

Een conducteur heeft vanochtend op station Abcoude klappen en schoppen gekregen van vier nog onbekende jongens. Hij is onder meer in zijn rug geschopt.

De conducteur vroeg de vier jongens om 5.45 uur in een trein naar hun vervoersbewijs. Dat hadden ze niet, maar op station Abcoude kregen ze van de conducteur de kans alsnog in te checken. Ze stapten uit, maar weigerden in te checken.

Worsteling

Op het perron ontstond vervolgens een worsteling tussen de conducteurs en de jongens. De conducteur werd tegen de grond gewerkt en geschopt en geslagen. Een passagier uit de trein die tussenbeide kwam, kreeg ook klappen. Een andere conducteur probeerde te helpen door een van de jongens in bedwang te houden.

De jongens renden vervolgens via het spoor weg. De politie heeft met behulp van een helikopter en speurhonden het gebied langs het spoor onderzocht, maar de jongens zijn niet meer gevonden.

Met de conducteur gaat het naar omstandigheden goed. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Structureel probleem

In maart werd een conducteur op station Hoofddorp zwaar mishandeld. Dat leidde tot wilde acties van spoorwegpersoneel, uit protest tegen onveiligheid op het werk.

Wim Eilert van de VVMC, de vakbond voor conducteurs en machinisten noemt het incident een aanvulling op de "treurige lijst" met incidenten van geweld tegen treinpersoneel. "Hoewel we inmiddels niet meer spreken van incidenten, maar van een structureel probleem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl