Medewerkers van het Rode Kruis oefenen
NOS Nieuws

Rode Kruis zoekt 2000 nieuwe vrijwilligers

Het Rode Kruis is op zoek naar 2000 nieuwe vrijwilligers voor alle EHBO-posten op grote evenementen die in de zomer plaatsvinden.

Het gaat onder meer om de start van de Ronde van Frankrijk in Utrecht, SAIL in Amsterdam en het theaterfestival De Parade. "Het is voor ons nu alle hens aan dek om de EHBO-aanvragen rond te krijgen", zegt evenementenhulpcoördinator Jeroen Bot.

"Deze zomer staan er verschillende evenementen op de planning waarbij we soms wel honderden vrijwillige hulpverleners per dag inzetten. We starten nu al met werven, zodat we op tijd onze poule met vrijwilligers kunnen uitbreiden en niet het risico lopen om 'nee' te moeten verkopen."

Noodhulpteams

Het Rode Kruis zoekt ook eerstehulpverleners voor de noodhulpteams die worden ingezet bij rampen en calamiteiten. Elk team bestaat uit acht vrijwillige hulpverleners die de verzorging van lichtgewonden bij een ramp of calamiteit voor hun rekening nemen.

Om goed geoefend te blijven voor noodsituaties worden deze hulpverleners ook ingezet voor de eerstehulpverlening bij de grotere evenementen, zegt het Rode Kruis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl