NOS Nieuws

Bloedige aanval op universiteit Kenia

Eerste beelden aanval Kenia

Gewapende mannen hebben een aanval uitgevoerd op een universiteitscomplex in het oosten van Kenia. Daarbij zijn zeker veertien doden en tientallen gewonden gevallen.

Mogelijk worden er nog studenten gegijzeld op de campus. Het leger en de politie hebben het complex omsingeld. Van de zeker dertig gewonden zijn enkele er slecht aan toe.

Slaapzalen

De aanval, in de stad Garissa, werd vanochtend vroeg gepleegd. De daders schoten op bewakers bij de belangrijkste toegangspoort van het terrein en gingen naar binnen. Vervolgens bestormden ze de eetzaal en slaapzalen en gingen ze door met schieten.

Er ontstond een schotenwisseling met veiligheidstroepen. Naar verluidt is de situatie nog altijd niet onder controle.

CNN meldt op gezag van de Amerikaanse ambassade in Nairobi dat de verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab. Die beweging voert geregeld aanslagen uit in Kenia, ook in de omgeving van Garissa.

  • Reuters
    Gewapende mannen hebben een aanval uitgevoerd op een universiteitscomplex in het oosten van Kenia
  • Reuters
    De aanval, in de stad Garissa, werd vanochtend vroeg gepleegd door zeker drie mannen
  • Reuters
    Er zouden twee bewakers van het complex zijn omgekomen en meer dan twintig gewonden zijn

Waarschuwing

Een andere universiteit, die van Nairobi, waarschuwde vorige week in een brief aan medewerkers en studenten voor aanslagen van al-Shabaab. Uit informatie van inlichtingendiensten zou blijken dat de terreurorganisatie aanslagen heeft gepland op "belangrijke gebouwen in Nairobi, inclusief een grote universiteit".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl