De mogelijke fraude werd ontdekt toen de nieuwe penningmeester aan de slag ging
NOS Nieuws

SP doet aangifte tegen oud-penningmeester

De SP in Leiden heeft aangifte gedaan tegen een oud-penningmeester van de partij. De man zou ruim 34.000 euro hebben verduisterd, schrijft de partij op zijn website.

De mogelijke fraude kwam aan het licht toen enkele maanden geleden de voormalig penningmeester zijn taken overdroeg aan zijn opvolger. De nieuwe penningmeester wilde het restant van de fractievergoeding terugstorten naar de gemeente Leiden, maar dat geld bleek te zijn verdwenen.

Fracties in de gemeenteraad ontvangen jaarlijks een vergoeding van de gemeente. De SP in Leiden gebruikt hiervan maar een deel en stort de rest doorgaans terug, zegt de partij. "We zijn altijd zuinig omgesprongen met de fractievergoeding, maar we moeten nu constateren dat er een aanzienlijk geldbedrag verdwenen is", zegt fractievoorzitter Van der Kraats op de website.

Niets opgeleverd

Volgens Van der Kraats hebben gesprekken tussen bestuursleden van de SP en de oud-penningmeester niets opgeleverd. Daarom besloot de partij aangifte te doen.

"We vinden dit buitengewoon pijnlijk. Als vereniging van vrijwilligers denk je samen hard te werken aan een gemeenschappelijk doel: Nederland beter en socialer maken. Dan schaam je je wanneer zoiets gebeurt", zegt Van der Kraats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl