Twee weken geleden kwam veel personeel van NS en Prorail naar de zitting
NOS Nieuws

Celstraffen voor mishandeling NS-personeel Almelo

De rechtbank in Almelo heeft twee mannen veroordeeld voor het mishandelen van NS-personeel. Een 30-jarige man uit Rijssen heeft twaalf maanden cel gekregen voor poging tot zware mishandeling van een conducteur, waarvan drie voorwaardelijk.

De ander, een 20-jarige man uit Schiedam, is veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf voor mishandeling van een machinist. De beide daders moeten schadevergoedingen betalen van respectievelijk 1360 en 600 euro.

Celstraffen voor het mishandelen conducteurs

Gewond

In december vorig jaar vielen de twee mannen een meisje lastig in een trein naar Almelo. Een conducteur sprak hen daarop aan en zocht een andere plaats voor het meisje.

Op het station in Almelo viel de man uit Rijssen de conducteur aan. Een toegesnelde machinist werd mishandeld door de man uit Schiedam. De twee NS-medewerkers raakten gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De beide daders vluchtten. Ze werden enkele dagen later gearresteerd.

Diepe impact

Twee weken geleden kwamen zo'n 150 medewerkers van de NS en Prorail op de zitting af. Het Openbaar Ministerie eiste toen iets hogere celstraffen, van vijftien maanden en negen maanden.

Volgens de rechtbank heeft het incident diepe impact gehad op de conducteur en de machinist. Ook getuigen en omstanders waren geschokt.

Agressie

De afgelopen tijd zijn er meerdere mishandelingen geweest van treinpersoneel, met grote ophef tot gevolg. Drie weken geleden namen de overheid en NS extra maatregelen om agressie tegen spoorwegpersoneel tegen te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl