Bild laat het filmpje niet zien, maar pakt er wel groot mee uit
NOS Nieuws

Autoriteiten: Germanwings-filmpje niet echt

De video van de ramp met de Germanwings-Airbus waarvan Paris Match en Bild claimen dat ze die hebben, is niet echt. Dat stellen de Franse politie en de luchtvaartonderzoekers van de Franse dienst BEA in Parijs. Gisteren ontstond al discussie over de authenticiteit van de beelden.

Volgens de twee media gaat het om een video van een paar seconden, gemaakt met een mobieltje. Daarop zou één grote chaos te zien zijn. Er wordt veel geschreeuwd en in verschillende talen roepen mensen "mijn god". Ook zou er gebonk te horen zijn. Dat zou de piloot zijn die probeert de cockpitdeur te forceren.

Paris Match en Bild hebben besloten om de beelden niet te publiceren. Ze zeggen dat ze de beelden hebben gekregen van een bergingswerker die het mobieltje heeft gevonden op de rampplek. "Merkwaardig, want waarom zou je die beelden niet aan de politie geven", vraagt correspondent Ron Linker zich af.

Bezoek topmannen rampplek

De autoriteiten bevestigen wel dat er mobieltjes zijn gevonden op de rampplek. Die zijn naar Parijs gebracht, waar de apparaten worden geanalyseerd door de BEA. Die dienst stelt dat dat nog niets concreets heeft opgeleverd.

Vandaag brengen de topmannen van Germanwings en Lufthansa een bezoek aan de rampplek in de buurt van Seyne-les-Alpes. Bij de ramp op 24 maart kwamen 150 mensen om het leven. De Duitse co-piloot heeft de Airbus opzettelijk laten crashen, zeggen de Franse luchtvaartonderzoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl