ANP
NOS Voetbal

Nederland verrassend langs Spanje

Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Spanje verrassend gewonnen. In de Arena werd het in een aantrekkelijk duel 2-0 voor de mannen van de veelgeplaagde bondscoach Guus Hiddink.

Na de 5-1 vernedering op het WK zouden de Spanjaarden wel even wraak komen nemen op Nederland, dat na de zoveelste teleurstelling zaterdag tegen de Turken aangeschoten wild leek.

Niets van dit alles. Oranje speelde aan de hand van de brutaal spelende Memphis Depay zonder vrees. Al na een klein kwartier opende Stefan de Vrij de score: uit een voorzet van Wesley Sneijder kopte de verdediger van Lazio de bal knap in de verre hoek.

Niet veel later was het zowaar 2-0 via Davy Klaassen. De Ajacied kreeg de bal van Jetro Willems en schoot van dichtbij recht op David De Gea af, maar was in de rebound wel trefzeker.

Verse krachten

Spanje, dat aantrad met een aantal verse krachten, had even geen antwoord op het speelse spel van de thuisploeg. Pas na een half uur nam het de regie zo af en toe over en had het kunnen scoren via Pedro. Doelman Vermeer lette echter goed op, nadat Bruno Martins Indi zich eenvoudig had weg laten zetten.

In de tweede helft had Spanje het beste van het spel. Toch had het zomaar 3-0 kunnen worden: Martins Indi kopte geheel vrijstaand de bal via de grond over het doel.

De kansen van de bezoekers waren echter groter. Zo werd een van richting veranderde vrije trap van Gerard Pique met een beetje geluk gekeerd door de prima keepende Vermeer en schoot Vitolo in kansrijke positie meters naast.

Kunst en vliegwerk

Tot aan de laatste minuut bleef het druk voor het doel van Vermeer. De keeper van Feyenoord hield echter ook in zijn vijfde interland, weliswaar met enig kunst en vliegwerk, zijn doel schoon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl