Vastgelopen containerschip Vlissingen losgetrokken

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schip vastgelopen bij Vlissingen

Op de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen is vanochtend een containerschip aan de grond gelopen. Rond 10.20 uur werd het schip losgetrokken. De bemanning van het schip is de hele tijd aan boord gebleven. 

Volgens Veiligheidsregio Zeeland vervoert het schip gevaarlijke stoffen, maar doordat het schip stabiel lag, was er geen risico dat de lading van boord viel. 

Rede van Vlissingen

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het vastlopen. De Veiligheidsregio sluit niet uit dat het te maken heeft met de harde wind, maar dat wordt onderzocht door Rijkswaterstaat. 

Het vrachtschip gaat voor anker op de rede van Vlissingen. Als uit onderzoek blijkt dat het schip geen schade heeft opgelopen, mag het verder varen. 

'Schip wordt losgetrokken als het water hoger staat'

Aart van Oosten van de Veiligheidsregio Zeeland na het vastlopen van het schip vanochtend

Toen het containerschip vastliep, rond 05.00 uur vanochtend, was het laagwater bij Vlissingen. Bergingswerkers maakten in overleg met Rijkswaterstaat een plan om het schip los te trekken, maar dat kon pas gebeuren bij hoger water. Bij de eerste poging kwam het schip vervolgens los.

Geen schade

Het schip, de Sea Land Meteor, is bijna 300 meter lang en vervoert containers. Volgens de Veiligheidsregio vormde het vastgelopen schip geen belemmering voor de overige scheepvaart.

1/2 ANP
2/2 ANP

STER Reclame