NOS Nieuws

Vastgelopen containerschip Vlissingen losgetrokken

Schip vastgelopen bij Vlissingen

Op de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen is vanochtend een containerschip aan de grond gelopen. Rond 10.20 uur werd het schip losgetrokken. De bemanning van het schip is de hele tijd aan boord gebleven.

Volgens Veiligheidsregio Zeeland vervoert het schip gevaarlijke stoffen, maar doordat het schip stabiel lag, was er geen risico dat de lading van boord viel.

Rede van Vlissingen

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het vastlopen. De Veiligheidsregio sluit niet uit dat het te maken heeft met de harde wind, maar dat wordt onderzocht door Rijkswaterstaat.

Het vrachtschip gaat voor anker op de rede van Vlissingen. Als uit onderzoek blijkt dat het schip geen schade heeft opgelopen, mag het verder varen.

Toen het containerschip vastliep, rond 05.00 uur vanochtend, was het laagwater bij Vlissingen. Bergingswerkers maakten in overleg met Rijkswaterstaat een plan om het schip los te trekken, maar dat kon pas gebeuren bij hoger water. Bij de eerste poging kwam het schip vervolgens los.

Geen schade

Het schip, de Sea Land Meteor, is bijna 300 meter lang en vervoert containers. Volgens de Veiligheidsregio vormde het vastgelopen schip geen belemmering voor de overige scheepvaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl